Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dina ögon blå

Vuxen som en kvinna
men liten som ett barn
bestämd som en djävul
som en ängel när du ler
som gräset på sommaren
grön och alltid pålitlig
och i kärleken bestämd
ledsen när ingen dig ser

Som färgen på himlen
var dina ögon blå
som regnbågens egenhet
det kan ingen förebrå

Behaglig som en kvinna
och mjuk som en flicka
men envis som vindarna
för att få det hon vill
som kylan på vintern
när orätten går före
och förd bakom ljuset
varm när kärlek är still

Som färgen på himlen
var dina ögon blå
som regnbågens egenhet
det kan ingen förebrå

Intelligent som en kvinna
uthållig som ett barn
klurig och påhittig
i det som ingen annan kan
frisk som höstens väder
och alltid efterlängtad
för det som kan beröras
om kärleken är sann

Som färgen på himlen
var dina ögon blå
som regnbågens egenhet
det kan ingen förebrå

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 356 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-11-18 22:16



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Mycket vacker hyllning
till vem eller vad det må
2016-11-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken underbar hyllning till en älskad.
2016-11-19

    ej medlem längre
Makalöst vackert!
2016-11-19

  M.Eta
Hon som får denna hyllning kan känna sig stolt och älskad, fint!
2016-11-19

  Sofhia Wirström
oerhört vacker
poesi i all sin glans
dina ord
de flyter bra
vävs samman
2016-11-19

  Blomma-Stjärna VIP
till en älskad kvinna eller kanske till en dotter - vackert!
2016-11-19

  Karina"Kia"
Kärlek till en tonårsdotter som är villrådigt vuxen.....

Samvete för!
2016-11-19

    Birgersdotter VIP
Vacker hyllning till en älskad!
2016-11-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO