Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm


De högresta

De högresta bankade ivrigt på bakdörren. Ett helt sällskap av dimhöljda trollkarlar och häxor med hästar och allt. Det var bråttom. Det var mamma de ville träffa. Hon verkade inte alls förvånad, bara steg ut på trappan och höjde sig till gängets nivå. På mina smått förtvivlade frågor om vart hon var på väg svarade hon helt lugnt att hon en gång levt ett annat liv, och att tiden nu var inne att fortsätta det. Hon svävade iväg glatt vinkande, och gänget upplöstes i luften. 

Jag mindes nu att jag sett ett tecken i skyn häromdagen, en fragglande klar roterande molnvisare på polstjärnans plats,  omgiven av mjuka sommarskyar. Var det min tur nu? 

Nästa dag hörde jag den diskreta knackningen direkt, klev ut på trappan och log mot sällskapet. En kort stund svävade jag tre meter över marken och såg in i de högrestas ögon. Sen föll jag platt till marken och landade på magen. 

Jag låg kvar en stund och väntade på att de högresta skulle bära mig, men ingenting hände. Jag fick själv sortera upp mina prylar i plastlådor och bära ut disken i köket. Tiden var uppenbarligen inte mogen.

 

 




Prosa av Nanna X
Läst 433 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-11-05 09:01



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Lite apokalyptisk dröm dethär, handlar den om dej eller om din mamma? Om båda kanske?
2016-11-07

    prima donna
Tur att du höll dig kvar på jorden! De där högresta kan vänta om än det kanske inte är lika spännande med vardagsdisken
2016-11-07

  Stefan Albrektsson
Snopet - att vara svävande tre meter upp och sedan bara dunsa ner igen.
Kanske måste man leva ett annat liv först, för att sedan bli upptagen bland de högresta?
Slutet har en liten fin zen-touch. Liksom: bära vatten och hugga ved...
2016-11-06

    nånja
En fragglande klar...mjuka sommarskyar!

Älskar det stycket!
2016-11-05

  TrollTörnTrappan VIP
Skönt att du är kvar här! Även fast det var en hisnande vacker väg som beskrivs!! Tre meter upp räcker...
2016-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X