Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Tall trädet förbi den allmänna glömskan"





Inget fångar solen så bra
Som tallen på hälleberget

I vacker november
solljus skönhet

Ett konstverk av överlevnad
I all sin vresighet

Till ett bildminne
som etsar sig fast

Varje barr så friskt gröna
På morgonen vitt lasyr
frost omspunna

Överlevnad till en kopp
Termoskaffe med strålande
Vinter Utsikt

Och du ska komma hit
en gång till

Innan du någonsin dör!

Till Överlevnaden.

Med minnen av
din livs historia

Denna storhet av
levande trä

Som kan komma att
överleva dig

Något hundratal år
Till.




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-11-09 18:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
skönrealistiskt täljd textstam detta... tack.
2016-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP