Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om hur det kan vara då den antidepressiva medicinen är slut och doktorn glömt förnya receptet.


Han glömde trycka på knappen

Preparatet
som ska läka
min brutna själ
är slut

Jag kan inte
längre
luta mig
mot de
kemiska
substanserna

Antidepressiv
är det tänkt
att jag ska
bli

På måndag
Sa sköterskan
Hinner vi nog
trycka
på knappen
på datorn

ditt liv kan starta
igen

Vi ber om ursäkt
för att han glömde
dig
Igen...


Två stackars dagar
utarmar min kropp

Två ynkliga dygn
får blodet att koka
händerna att darra
hjärtat att slå
som om
jag var besatt
av både
demoner
och
elchocker

Men på måndag.
Då prioriteras jag.
Farbror doktorn
ska trycka
på sin knapp
så receptet
når
de vitklädda
makthavarna
Som legitimerat
förvaltar
mitt måendes
vara
eller
icke
vara

Det kan ju inte doktorn hjälpa
att han glömde
det han lovat

Det var säkert
något akut.
Det var säkert
livshotande.

Eller så var det
bara så
att farbror doktorn
är en människa
precis som mig
och
ville hem
och se på
Skavlan

Han glömde trycka på
knappen
i fredags
Men vad gör det
när det kommer
en måndag

Då finns knappen kvar

Och livet kan
sakta
börja
levas
igen.








Fri vers av Lillith
Läst 252 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-11-06 13:06



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
välfångad komplexivitet
2016-11-06

    jaybird
Om man inte kan bota, lindra eller trösta så kan man skriva ett recept.
Bakom varje vit rock döljer sig en människa.
Du beskriver komplexiteten i vården och läkeprocessen på ett övertygande sätt.
2016-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Lillith
Lillith