Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad gör vi nu?

Vad gör vi nu?
jag är ensam
du är fri
igår var vi ett par
tåget har gått
och du reste med
jag sökte i blindo
du gav inga svar

Vad gör vi nu?
inte tillsammans
vi lämnade allting
en framtid isär
vägen är stalpig
utan ditt stöd
tomt under ytan
tillknäppt atmosfär

Vad gör vi nu?
du vandrar bort
fåglarna tystnar
ingen vacker sång
hösten blir mörk
inga vackra färger
regn vid fönstret
natten blir lång

Vad gör vi nu?
platsen är tom
på din kudde
finns inget hår
i ditt fotoalbum
kärleksfulla bilder
bläddrar och ler
tänker på igår

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 537 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-12-19 07:44



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Man känner tomheten, tystnaden och ensamheten i dina verser...fint skrivet men ack så vemodigt...
2016-12-24

  StinaJ VIP
En vacker dikt om saknad och längtan.
Berörande
2016-12-20

  Ingrid Trolle
En vacker och gripande
sorgesång
2016-12-19

  Eva Helene VIP
Saknaden genomsyrar texten som har en vemodig vacker ton.
2016-12-19

    ej medlem längre
Jaa, natten blir lång...och julen blir inte vad den skulle vara i ensamheten!
2016-12-19

    Dan Myrbeck
Vemodsfin..
2016-12-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Din allvarsamma sorgsna dikt tär i mitt hjärta, för känslan jag känner igen.
2016-12-19

  Marita Ohlquist VIP
Du skriver bra om det mörka, svåra,
även tröstrikt om ljusa minnen som lyser upp i mörkret
2016-12-19

  Ewa-Britt Nilson VIP
Du satt tankarna
på pränt om allt
som hänt om allt
Du känt detta
är ju också till
den saknade
sänt! Du måste
ju känna LJUSET
DÄR SOM BLEV TÄNT!
*****************






2016-12-19

    ej medlem längre
Saknad och vemod i en vackert berörande dikt.
2016-12-19

  Katinka VIP
Ovisshet som känns. Vem vet är vi på väg till nya äventyr eller till tyst ensamhet.. Livet får visa vägen.
2016-12-19

  Niliboy
Jag tänker på Jesus å vår herre, också som beskydd, ofta känns det ju otryggt!
2016-12-19

  Solstrale VIP
Hon ser ditt missmod, din saknad, din sorg... Hon önskar du följde med dem som ger dig glädje, gav din tid till en behövande, skänkte ditt ljus till en annan i mörker och sträckte dig själv efter mer av livet, hon inte kunde nå... Det hedrar hennes minne och följer dig mot känslan att hon är med dig... Vackert skrivet och starkt känslosamt ... Gråter en strid ström tårar för önskan du kan finna mod!
2016-12-19

  Maria Sundelin VIP
Ord som känns
2016-12-19

  Ljusletaren
Det stora vemodet ... bra skaldat!
/kram
2016-12-19

    ej medlem längre
Mycket sorgset över en bortgången älskad livskamrat...varma kramar
2016-12-19

  Marianne Räf
Mkt bra poetat !
2016-12-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO