Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek i vintervitt

Det var något med flingorna
vita föll de från himlen
du räknade dem alla
stilla på väg mot marken
berörde dem med tungan
som en kyss i kall vinter
romans i skymningstider
på en bänk i parken

Det var något med leken
isprinsessans skär
gudinnan där i dansen
vackert på fruset vatten
bedårande rörelser
och kärleksfulla nyanser
stjärnljusets bilder
en förförelse i natten

Det var något med ljuset
gnistrande iskristaller
och barnasinnets leklust
snöänglarna vid sjön
rimfrosten på grenarna
och istapparnas skönhet
bollarna som rullades
till snölyktan vid sjön

Det var något med tiden
som plötsligt stod still
snöstjärnornas ysterhet
naturens vackra chans
decembernattens skönhet
kärleken i vintervitt
ljuset för bortfarna änglar
och fullmånens elegans

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 533 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2016-11-08 22:27



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket fint :)
2016-11-13

    Dan Myrbeck
Elegant, vackert, ...
2016-11-11

  Monika A Mirsch VIP
'Det är något med Uljo'
som inspirerar
fördjupar
gör min dag värdefull
i fullmånen
som väntar mig
2016-11-11

  Ingrid Trolle
Underbara tavlor
målar din säkra pensel
för oss
2016-11-09

  ResenärGenomLivet VIP
Varm kärlek i den kalla vintern...underbart...
2016-11-09

    ej medlem längre
Vackra minnesbilder av frost och snö!
Fint diktat!
2016-11-09

  Eva Helene VIP
Vacker vemodig vinterdröm!
2016-11-09

  Niliboy
Fint, men blir alldeles matt!
2016-11-09

  överlevaren VIP
En fröjd att läsa...
2016-11-09

    ej medlem längre
Smärtsamt vacker dikt.
2016-11-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Ingen kan rimma som du! En mycket vacker dikt om vinterns skönhet i vitt.
2016-11-09

  Marianne Räf
Du rimmar så fint och orden, de
kommer så vackert, ljuv läsning!
2016-11-09

    ej medlem längre
Så fint!
2016-11-09

  Bo Himmelsbåge
fint
2016-11-09

    ej medlem längre
otroligt skön text i vintervitt! Bra!
2016-11-09

  StinaJ VIP
Hänförande text som landar i mitt innersta och får mig att må så bra.
Tack !
2016-11-08

  Maria Sundelin VIP
Finstämd vinteridyll du fångat
2016-11-08

  aol
Vackert andas dikten i allt det vita så berörande fint skaldat,
2016-11-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO