Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När höstlöven faller

När löven faller
och trädet naket står
sträcker sina grenar
mot höstvindens spår
ett vackert ögonblick
fyllt av livet ljus
stammen går till vila
ett välbehövligt rus

När löven faller
och lägger sig på marken
en gul och röd palett
vid bänken där i parken
sinnesro i tiden
innan vintern tar över
singlande små löv
vad kärleken behöver

När löven faller
en matta att gå på
höstens attribut
under himmel blå
en hög på gräset
för igelkottens bo
gångar och labyrinter
för trygghet och ro

När löven faller
och stilla blåser bort
med vindarna sprids
en sinnlig bild så kort
dansar över ängarna
väg från kust till kust
höstkänningens tid
och kärlekens lust

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 695 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2016-11-10 05:43



Bookmark and Share


  aol
Så vackert skrivet.
2016-11-14

  Anoo Niskanen VIP
Fint skildrat
2016-11-13

  Lars Hedlin
En mycket bra och stark text som berör
2016-11-13

  Ingrid Trolle
En fin och känslig dikt
om hösten som kom
och gick mycket snabbt
2016-11-12

  Anya VIP
Vackert om höstens löv. Jaa hösten är fin...här gick det så fort till vintern. Och nu vill jag att snön ska få ligga kvar. :o)
2016-11-12

    Dan Myrbeck
Som löven flätas fint i varandra,
flätar du orden.
2016-11-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
När löven faller
till marken är det
bara att dem plocka
och spara, klistra på
ett vitt ark, blir det ett
brevpapper strax...
Och jättesnyggt också
med ett ax! Utan löv
vore hösten ej så skön
de känns i hösttider som
en extra upp piggar lön!
2016-11-11

    ej medlem längre
Vackra rader och bilder skapar din dikt!
2016-11-11

    Birgersdotter VIP
Vacker är din dikt ..ger skön känsla-när löven faller
2016-11-10

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, nog får man höstkänning alltid av din vackra dikt...
2016-11-10

    ej medlem längre
Ja nu har löven fallit. Dock inte alla, en del sitter kvar än, frusna.
Fin text om lövfällningens tid!
2016-11-10

  Marita Ohlquist VIP
När löven faller, fattar du din penna och skriver en fantastisk text!
2016-11-10

    Elisabeth Nilsson VIP
En härlig höstsymfoni från din poetpenna, med färgrika toner.
2016-11-10

    ej medlem längre
Orden föder både tankar och känslor.
2016-11-10

  Maria Sundelin VIP
Ett höstporträrr
2016-11-10

  Niliboy
My fint!
2016-11-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO