Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I rimfrostens tid

Vaknar upp i stillhet
rimfrost överallt
himlen lyser rosa
i luften är det kallt

Gnistrar gör träden
vita i sin prakt
vilar sina grenverk
gör de i givakt

Steg på knarrig teg
lämnar svaga spår
gryningsljusets eko
leder vart jag går

Tittar över nejden
ser en vit kanin
skuttar mot skogen
oskyldig och fin

Stannar vid en glänta
där leklusten är stor
väcker barnasinnet
som djupt i själen bor

Lägger mig på ängen
gör änglar i snön
tittar upp mot solen
som lyser över sjön

Vinden blåser stilla
under himmel blå
rimfrost så vackert
så svårt att förstå

Vaknar upp i stillhet
gryningen berör
rimfrost på grenar
solstrålen skör

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 427 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2016-11-16 20:51



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Underbara scener
du målar med din
känsliga pensel.
Knarrande steg och
änglar i snön och
den lilla kaninen.
Allt är så levande
Allt andas kärlek
och ro
2016-11-18

    ej medlem längre
Härligt hör knarret när du går!!
2016-11-18

  Maria Sundelin VIP
En talande vinterbild
2016-11-17

  Ewa-Britt Nilson VIP
När solens strålar
målar livets tavla
bara att vara glad
och hänga med och
det gjorde Du
med besked!
***********

2016-11-17

  Yrre VIP
det kallas ör att leva :D jättefin text!
2016-11-17

    Dan Myrbeck
Fin text med dito
rimfrostrim.
2016-11-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Rimfrost, så vacker, diktar du om i fina vinterbilder, som man kan se framför sig.
2016-11-17

  Sofhia Wirström
ser allt du så fint beskriver
härliga rader
om vintern när den
är som bäst
2016-11-17

    ej medlem längre
Som att läsa ord av guld....
2016-11-17

  StinaJ VIP
Så fint framfört om glädjen att vakna till
rimfrostens vackra täcke.
2016-11-17

  Fem hjärtan VIP
Så vackert.. Älskar snö och frost..:-)
2016-11-17

  Marianne Räf
Vilka vintervackra verser ! ;D
2016-11-16

  Niliboy
Mycket fint å inspirerande å med det levande livets poesi!
2016-11-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO