Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinternatt

Gnistrande av stjärnor
rimfrost i ljus
mörkrets universum
stjärnorna gömmer
himmelen blir rosa
kylan tränger sig på
vädrets beskaffenhet
lätt man glömmer

Stjärnor i vinternatt
snöflingor i luften
dansar med vindarna
knarraande skare hård
decembernattens stund
himlavalvet bjuder
markfrost ligger säker
ett midvinterns ackord

Snöklädda omgivningar
så långt man kan se
i månljusets strimma
skönheten består
snöflingor från himlen
faller i kaskader
med vindarnas rörelse
ögat de förför

Gnistrande vinternatt
vit och vacker snö
som drivor i gläntan
och sjöns frusna vatten
kärleken till årstiden
decemberstundens ljus
vintergatans hjärta
den sköna vinternatten

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 552 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-11-17 22:20



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Du har fångat in min vinter med så underbara ord. Tack /kram
2016-11-22

    ej medlem längre
Verkligt vackert och bildrikt skön!!!
2016-11-18

  M.Eta
Om vintern får vara som du beskriver den är den otroligt vacker. Underbar text!
2016-11-18

  aol
Rymdlikt lätt svävar texten mot en till en så vacker passande bild härligt vandrar jag med dej på skaren och hjärtat bara sjunger livets sång.
2016-11-18

    ej medlem längre
Sagolikt vackert!
2016-11-18

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om vintern som vi nästan aldrig får uppleva där jag bor.
2016-11-18

  Sofhia Wirström
Vintern är vacker
så fint skrivet
poesi på hög nivå
2016-11-18

  Anya VIP
Tycker om vinter och tycker om din dikt. Vill ha mer snö för det har börjat smälta här.
2016-11-18

  Niliboy
Ja, vintern ja. Allt det bistra det har vi kvar till i februari å man får anpassa sig!
2016-11-18

  Blomma-Stjärna VIP
tycker bättre om att läsa din dikt om vintern än jag tycker om vintern !
2016-11-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO