Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snögubben

Mot rutan faller flingor
till marken många fler
Snötäckt blir grenen
på trädet som man ser

Snö i stora mängder
till glädje för en del
Barnens ystra leklust
kan aldrig kännas fel

På kvällen han kommer
en snöig vän från nord
Han står där så ensam
vid gårdens fågelbord

Med morot till näsa
och hatt som är blå
Är stilig med finess
så skön att titta på

Som barnens bästa vän
står han där och myser
Han sprider sin värme
där kalla stjärnor lyser

Vår snöman står stilla
när morgonen är ung
han ger oss tro på livet
är vinterns givna kung

Han vill så gärna umgås
men bara där han står
I värme han mår illa
det alla nog förstår

När våren stilla nalkas
och snö blir till vatten
Han kliar sig på hakan
och reser bort i natten

Då blir det ledsam min
och många själar gråter
Men jag kan lova dig
att han ska kommer åter

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 341 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-11-09 01:42



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillas!
2016-11-13

    Dan Myrbeck
Trevligt skaldat.

Jag gillar korta strofer.
2016-11-11

  Ingrid Trolle
En härlig gubbe, som
alltid är rolig att göra
och fantisera kring.
Som vanlig finner du
både fina rim och fin
takt i dikten.
2016-11-09

    ej medlem längre
Upplevelser i snön som man minns som liten!
2016-11-09

  aol
Gillas mycket fint rim och sant innehåll.
2016-11-09

    ej medlem längre
Fin text om herr Snö! ;)
2016-11-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Rolig fantasifull dikt om snögubben, som både vuxna och barn älskar!
2016-11-09

  Niliboy
Ja, snögubbar kan ju få själ å inspirera om vi bara leker lite med fantasin!
2016-11-09

  Marita Ohlquist VIP
Härlig text som dessutom väcker minnen till liv!
2016-11-09

    ej medlem längre
Det är väldigt lätt att tycka om din snögubbe!
2016-11-09

  Anya VIP
Härlig text om vinter och snögubben i centrum. Blir glad av din text.
2016-11-09

  lodjuret/seglare VIP
Det är bara att ha is i magen, som snögumsan väl sa? Som vanligt har du en penna som skriver så det glöder och väl hjärtan i vägen göder.
2016-11-09

  Solstrale VIP
Väldigt snyggt allt igenom, gör mig nostalgisk! :) tack !
2016-11-09

  Marianne Räf
Mkt BRA !!
2016-11-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO