Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kräver inga svar

Du fanns när gryningen steg
på min kudde med utsläppt hår
du sov där bredvid mig
och jag ville krypa tätt intill
få känna dina andetag
din värme där i kyliga ottan
kunde läsa dina ögon
analysera det du gärna vill

Du fanns där när dagen var rik
en enda vår och en sommar
stjärnorna de släcktes
och med dem min enda vän
du tog farväl i solljuset
från perrongen gled du bort
men någonstans i mitt hjärta
så älskar jag dig än

Du fanns där när skymningen föll
dina väskor står i hallen
tåget det återvände
och du satt med i kupén
ångerns reträtt mot livet
när kärleken valde sitt spår
tidens kamp mot det omöjliga
nära stjärnornas scen

Du fanns där i nattljuset
bredvid mig i soffan
återuppstånden från färden
och nu stannar du kvar
din röst där i universum
inga ord kunde få mig sluta
älska dig för den du är
och jag kräver inga svar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 733 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2016-11-16 09:06



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En starkt berörande
dikt med så fint beskrivna
scener.
2016-11-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
Livet gör med en
som det vill man har
inget att säga till bara
att de goda dagarna
ta till, ta till, ta till ... .. .
2016-11-17

  Eva Helene VIP
Så kan kärleken vara, fint!
2016-11-17

    Dan Myrbeck
Fina ord.
2016-11-16

    ej medlem längre
Den här var vacker och vemodig!
så full av kärlek
2016-11-16

  louisegirl
Briljant diktat om kärleken
2016-11-16

  ResenärGenomLivet VIP
Vemodigt, men med ett skönt slut...
2016-11-16

  Änglaögon
Väldigt fint skriftat.
2016-11-16

  Ann V Åhsberg VIP
Underbart vackert skaldat om en kärlek som aldrig tar slut!


"Du fanns där i nattljuset
bredvid mig i soffan
återuppstånden från färden
och nu stannar du kvar
din röst där i universum
inga ord kunde få mig sluta
älska dig för den du är
och jag kräver inga svar"

2016-11-16

  Fem hjärtan VIP
Berörande!
2016-11-16

    ej medlem längre
Så gripande skildrat...om kärlekens återvändande!
2016-11-16

  Ljusletaren
Vemod, lycka tro och hopp plus kärlek. Kan det bli bättre?!?!
2016-11-16

    ej medlem längre
Berörande vackert.
2016-11-16

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text i kärlekens namn!
2016-11-16

  M.Eta
Din text tyder på verklig fin kärlek, var rädd om den!
2016-11-16

  Marianne Räf
Läser stor saknad i orden. Fint !
2016-11-16

  Solstrale VIP
Ljuvaste anekdotiska sötma! Så superbt! Vackert! Vackert! Vackert!
2016-11-16

  Susanne Klint Martell
Så innerlig ...
2016-11-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO