Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Det överblivna



Från visthusboden
kom mycket gott
att finnas

I utlängans
slumrande drängdrömmar

Bland vedbodens
vedklampar
pigga vessleögon som
höll utkik

Och
från smedjans
rök och
Släggslag

ligger nu de sövande
snöiga byggnader
i minnessömn från förr

Mitt ibland oss
I förtätad glömska

Mellan skogar
åkrar byar städer

Och gnistrande isögons
multnandeTimmerstockar


Invid frusna
Sjölandskap


Med vättarnas magiska skuggor
som far bland de överlevande
mot en sökande framtid.

Vår tid
Mitt i levande rötter
från det som varit.
Och som ännu föder oss.

Ur gången tid är allting
kommet

Och
till gången tid
skall allting åter gå

Tippe. ..tippe. tappe

Snippe. ..
snappe. snorum.







Fri vers av Sefarge VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-11-19 11:24



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker om den gammeldags bilden som frammanas när jag läser. Jaa kanske finns magin kvar om vi bara tittar ordentligt. Intressant slut...jaa kanske biter sig tiden i svansen?
2016-11-20

  Stefan Albrektsson
Svunnen tid och plats i en underbart sjungande text fylld av assonanser och allitterationer, och alldeles fantastiska ordbindningar - morgonens nyord som jag bär med mig är det vackra "slumrande drängdrömmar" (betydligt mycket tjusigare än "drängfull" dvs en svensk variant av "östblockspackad" ; )!
2016-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP