Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
humanum,absurdum,mobile.


Ham.



Gud skulle behöva
redovisa sin verklighet
för mig.

Visa sig inför mig. Så att
Jag vet att det högsta finns

Endast en gång
det skulle räcka.

Men. All den visdom
skulle jag nog inte behöva.

Det skulle spränga bort
skallen från denna jord

Bortom alla mänskliga
förstånds gränser.


Visa dig!

Men det behövs ingen
förklaring över alltings
jäklighet och varför Du
tillåter det.

Och varför inte ett liv
i Rosendröm och härlighet
blir givet till oss alla

Bekräfta för mig och gör allting
gott,fördriv ondskan

Varför kan du icke det
om du ändå är Gud?


Allting finns i tron
Tro är Allting

som vinden som blåser
Molnen iväg,men ingen ser.

Bara känner efterverkningar
av.


Jag vet.
jag tror
känner av

att Gud finns.

Som är osynlig
och förflyttar fram
Allt framför mina ögon

Jag är din tjänare.
Tjenare, till vandrande moln

Till vandrande moln
skall jag åter varda.









Fri vers av Sefarge VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-11-13 12:21



Bookmark and Share


  annatheresia
Vacker & blottande...kan skönja ett hopp! Intressant text som väcker frågor Tack!
2016-11-15

  Valter Örn VIP
Allt i kristendomen är utkristalliserat ur mänskliga hjärnor. Och det syns tydligt att det är präglat av en syn på manlig dominans. Vi är ju utsatta i livet som allt annat, djur, natur etc. och delar dess villkor. Det som jag mest sympatiserar med är fenomenet den helige anden.
Bra Sven-Erik att du lyfter upp något viktigt ovanför jordytan !
2016-11-15

  Ingrid Trolle
En intressant och klar text
med frågor som jag själv
ställt många gånger utan
att få något svar.
Ett oväntat och härligt
slut.
Tack!
2016-11-13

    Elisabeth Nilsson VIP
En existentiell fråga, eller teologisk fråga, man ställer sig. Varför, om det finns en Gud, tillåter han världens elände? Du skriver, som G-falk skriver, om detta med en uppriktig ton.
2016-11-13

    ej medlem längre
naken och uppriktig vers där skrivaren ställer frågor till den gud som kanske trots allt finns även om guden paradoxalt tillåter allt elände som hela tiden sker i världen... teodicé-problemet i en personlig tolkning, med roligt slut, där ordet "Tjenare" dyker upp innan de vandrande... återställer jämnvikten i textens allvar, känns det som. en intressant text att filosofera över i brasans sken och knaster.. tack.
2016-11-13

    jaybird
Teodicéproblemet under poetens illustra lupp. Välskriven uppgörelse.
2016-11-13

  Stefan Albrektsson
Underbart! Som en modern David som ropar efter Gud - och det utan att försköna eller köra huvudet i sanden!!
2016-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP