Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ord från en förglömd själ





Dörren står öppen.
Från Dåtiden
För någon som skriftat

Runor i en sten hon betraktar

Efter ett brev som föll
ur en bok någon köpt
från en loppislada

Som blev skrivet för
länge sen, mitt under
brinnande
Finska Vinterkriget.

Av en ung man som
betänksamt undrade
Om han skulle överleva.

Det gjorde han. ..

Invandrade till Sverige. ..
Gjorde karriär och
bildade familj.

Ligger nu under sten
Med ljuslykta och
Blomkrans

Från en tänkande
Dotter ovanför

I kväll skall hon läsa
Upp
Brevet från honom!

Bästa Fredagsmyset
Tycker barnbarnen

Bättre och mer spännande
Än chips och cola.

Fladdra ord!
Från en hotfull
främmande tid

Med kärlek,osäkerhet
oro och hopp.

Från det som varit
Till det som ännu existerar.








Fri vers av Sefarge VIP
Läst 459 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-11-18 10:03



Bookmark and Share


  Bossepoet från Österbotten
Som att läsa
en bok och
längta efter nästa
berättelse
innan man stängt
boken.
2016-11-18

  Stefan Albrektsson
Snyggt!! Med spännande tidsvrid och syntaxvandring!
2016-11-18

    ej medlem längre
WoW!
fladdra ord hamnar i Topp! +
2016-11-18

  objekt3
- Mamma berätta om när du var liten

som den gången när ni ville ha tuggummin och tog dem från asfalten
2016-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP