Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem kan vänja sig...

 

Vem kan vänja sig vid tanken 

på den egna döden?

Tidningarnas nekrologer vittnar

om förgängligheten

i alla olika åldrar.

 

Eftersom jag fyller sjuttiofem nästa år

tycker jag det börjar bli på tiden

att jag går bort.

 

Men istället satsar jag på livet 

som om det vore oändligt.

Gifter mig med min älskade

på lördag.

 

Kanske religionen är ett försök

att tackla döden med hjälp av tro

hopp och kärlek.




Fri vers av Fredrik P. VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-11-14 20:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
oh Grattis !! till er :))
2016-11-19

  Johan Strömstedt
Länge leve kärleken. Liemannen får vända hemåt. Livet är fantastiskt och du har tjugofem år kvar innan du blir antik.
Se in i dagen.
2016-11-18

  ULJO
Du gör helt rätt. Kärleken är den största gåvan. Lycka till. Själv fick jag en andra chans efter att för ett tag sedan blivit änkeman efter 38 års äktenskap. Ska förlova mig med en underbar kvinna, en tvillingsjäl, på nyårsafton. Leve kärleken.
2016-11-18

  aol
I väntan på nåt ofrånkomligt, så är ju livet kärleken större än döden, och du är ju i den önskar dej och din kärlek allt gott.
2016-11-15

    Sefarge VIP
Det är aldrig försent
Att vara optimist
och vända andra
sidan till!
:)

2016-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP