Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Invävd




Bastardsvärmaren
Sover inlindad i sin
Puppa på ett grässtrå.

Väntar på att undret skall
Uppenbara sig igen.

Våren med sitt förtrollande
Spö. Ute vid den oslagna
Åkertegen bidar den sin tid.

Den oslagbare oansenlige
Överlevaren,vad bryr den sig
Om vem som vann eller försvann
I människornas värld.

Bara strået blir kvar!
Därute på åkern hänger en
liten puppa i ett tunt strå,

med ett svagt tickande
hjärta (inuti )

Det är ochså allt
Bland isande snö.




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 399 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-11-16 12:03



Bookmark and Share


  Nils-Robert
En text som andas liv. Bra diktat.
2016-11-21

    ej medlem längre
Mycket lyrisk lyrik, vackert reflekterande... tack.
2016-11-17

  Stefan Albrektsson
Underbart hoppfull och vacker dikt! Ja, det är bara vänta, mitt i isande snön, på Vårens trollspö till uppståndelse!
2016-11-17

  överlevaren VIP
Ord som sår frön, att se det lilla i det stora!
2016-11-16

  Carl Mikael Fäldt
Återigen-oslagbart !

Jag blir nästan avundsjuk på din skrivarförmåga!


2016-11-16

    ej medlem längre
stilig häxbrygd som - A B C-
Se-far-ge
får +


2016-11-16

    jaybird
"Den oslagbare oansenlige
Överlevaren,vad bryr den sig
Om vem som vann eller försvann "

Styrkan hos överlevaren är som kraften i dina ord. Mäktigt mikro och makro.
2016-11-16

  annatheresia
Vacker text...mörk men hoppfull. Tycker om!
2016-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP