Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintersaga

Landet för längesedan
fyllt av snökristaller
blicken upp mot himlen
flingorna som faller
släden ur skogsbrynet
färderna så lekfulla
glider nerför backen
sinnesro och gåtfulla

Huset bortom bergen
gömt i ymnig snö
isparkett så stilfull
intilliggande sjö
hemligheter ruvar
varelser i grått
en tradition att värna
tidevarven sått

Landet för längesedan
där önskningar blir till
böckerna berättar
när sagorna står still
lek blir till allvar
inför ysterfulla hovar
barnögons förväntan
i fönstret sina lovar

Mot stjärnornas banér
färden går med fart
stelnad nyfikenhet
uppväcks ganska snart
på farstubron en säck
när traditionen vaknar
stillsamt under granen
sanningen man saknar

Landet för längesedan
bevarar sin hemlighet
långt bortom gläntan
något som ingen vet
tron på sagans hemlighet
för stora och för små
blott en dag om året
något att fundera på

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 654 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-11-22 17:47



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Härlig vintersaga som ger vackra bilder...
2016-11-27

    ej medlem längre
Riktig vackert flöde i denna vintersaga!
2016-11-23

  Ljusletaren
Din text ska läsas sakta då njuter man fullt ut.
Dina ord klingar vid själens nerv och man minns viktigheten med att tro på sagornas hemligheter.
Gick rakt in i mitt hjärta!
Läs om och läs sakta och ta in varje ord!
/kram
2016-11-23

  aol
Just såsom jag tycker att en juldikt ska vara, både rim och så berörande fin känsla.
2016-11-23

    Birgersdotter VIP
Underbart skrivet av nostalgi och julskimmer!
2016-11-22

  StinaJ VIP
Så fint poetat om julen. Precis som en saga gestaltar sig orden och får mig att minnas min barndoms jular där förväntan var så stor.
2016-11-22

  Marianne Räf
Ypperliga rim å innehåll !!
2016-11-22

  Ingrid Trolle
En väldigt vacker
vinterdikt-saga som
värmer i mörkret
och väcker
barndomsminnen
2016-11-22

  Solstrale VIP
Rinner in som en flodvåg av stämningsfylldhet... Vackert!
2016-11-22

    ej medlem längre
Vilken underbar Vintersaga.
2016-11-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken härlig julsaga du skrivit, med fina vinterbilder man riktigt ser framför sig, precis som i barndomen.
2016-11-22

  Sofhia Wirström
Fina rader
vacker poesi
2016-11-22

  Niliboy
Javisst fint, men också Jesus har en plats i jul å kärleken till de fattiga och utslagna som Karl Bertils Jonssons julafton på TV2 vid pass sju. Jag tittar alltid på den å jag blir så himla glad!
2016-11-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO