Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Första snön

Den första vinterdagen
känns alltid speciell
när snön faller stilla
över granskog och tjäll

Allt syns så vackert
kring backar och hagar
och tankarna vandrar
till barndomens dagar

Jag minns våra lekar
där nere vid sjön
där hade vi det roligt
gjorde änglar i snön

På isen den blanka
gick skridskorna snart
vid backen den stora
åkte kälkar med fart

På ängar och vidder
slant skidor i spår
man satt sig på ända
i buskar och snår

På berget man satt
med kex och choklad
och blicken föll stilla
mot vinterskön stad

Vi gjorde en ringmur
av snöboll och klot
vi byggde en gubbe
så ståtlig på fot

När snöflingor faller
mot glasrutan ner
då vaknar en tanke
och bilder man ser

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 725 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-11-19 01:35



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja minnet
sinnet livar upp
och man återser
glada dar... När
leken som tillvaron
kanske roligast var...
2016-11-21

  Connie
Så fint i både ord och bild! Får mig att minnas när jag var barn och satt där på sparken och susade fram med en varm skön känsla i magen!
2016-11-20

    ej medlem längre
Så vackert skrivet och vilken fin bild!!
2016-11-20

  Ingrid Trolle
Mina vintrar som barn
väcks då jag läser denna
vackra dikt. Så fint!
2016-11-20

    sajo
Den här texten får mig att minnas min barndomsvinter hos min farmor. Då första snön fallit och man fick hjälpa till att ta fram hennes spark. Vintern uppgav en speciell tystnad och härligt lugn i naturen. Du fångar vintern så vackert som ett vykort. Bokmärker din text.
2016-11-20

  lodjuret/seglare VIP
Ah, en bild som tar andan ur en läsare som uppskattar text med eller utan rim, även om rim ofta ger tröst.
2016-11-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Fina barndomsminnen från en svunnen tid, målar din poesipenna vackert, så även jag minns.
2016-11-19

    Birgersdotter VIP
Vackert vintervitt
2016-11-19

    ej medlem längre
Så sköna minnen från barndomens vintrar!
Vacker dikt till en underbar bild!
2016-11-19

    ej medlem längre
Du målar vintern så vackert med ord!
2016-11-19

  Maria Sundelin VIP
Vitt blir det och tyvärr ofta halt också

2016-11-19

  Sofhia Wirström
minnen kommer
mig tillhanda då jag
löser dina rader

dina rader de påminner
oss om hur fin
vintern äro
2016-11-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO