Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Laget på bänken

När klockan slår nio
de troget står i kön
Spenderar det sista
av det de kallar lön

Det blir en flaska rent
och kanske en Rosita
Det var länge sedan
som veckorna var vita

Flaskor ses bäras
i påsar som är gröna
De träffs på bänken
i parken den sköna

I gröna skyltens sken
en flaska blir tömd
Den kastas på marken
och där blir den glömd

Vid bänken i parken
de möts varje dag
De spelar tillsammans
i de utslagnas lag

De har ingen fanclub
ej heller stor publik
De som ses passera
kan visa ful mimik

Bänken ger gemenskap
det går ej att förringa
Den pågår hela dagen
till kvällen hörs klinga

Snart sjunker mörkret
och vinden blåser svag
I morgon föds en ny tid
då tas det nya tag

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 407 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-11-19 18:49



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin skildring av ett utanförskapets livsval
2016-11-20

  M.Eta
Tyvärr är livet så för en del. Man vill säga åt dem att ta tag i livet, men hur lätt är det för några som är i botten!
2016-11-20

  Karina"Kia"
Utanförskap och hitta sin lagkamrat på butelj..sitta på parkbänk och ta sig en sup...tyvärr räcker det inte med en..utan tills solen lagt ner sig...

Bra skrivet om ett beroende,tyvärr är det mer än bara dricka som intas av de utslagna i ett utanförskap på en bänk!
2016-11-20

    ej medlem längre
Livsöden på en bänk. Trasiga själar skildrade ärligt med diktarens penna!
Med inlevelse!
2016-11-20

  Ingrid Trolle
Ett beklagansvärt
liv skildrat med
varsam hand på ett
rakt och ändå varm
sätt
2016-11-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Utan påklistrad sentimentalitet skriver du både med humor och medkänsla om de som sitter på bänken. Trots sitt beroende har de en gemenskap.
2016-11-20

    ej medlem längre
Insiktsfulla ord om en naken och hård verklighet.
2016-11-20

  Stefan Albrektsson
Skrivet med fin kärleksfull blick inför armodet och det, trots allt elände, gemensamma som binder samman. https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1887190

2016-11-20

  Stanley Rydell
Osentimentalt och nyktert skildrat med en lätt varm humor. Lite Ferlinsk i tonen. Lite varmt ljus i gröna skyltens sken. En icke påklistrad medkänsla gör den större.
2016-11-20

    ej medlem längre
Bra och sakligt skildrat utan fördömanden, anar medkänsla om medmänniskor
2016-11-19

  Maria Sundelin VIP
Tyvärr allt för sant
2016-11-19

    ej medlem längre
Ja, usch vilket liv att inte ha bättre att sysselsätta sig med!
Mycket fint skildrat om dessa människors vardag!
2016-11-19

  Niliboy
Mycket fint å illustrativt skildrat, som det är! Låt oss bedja för deras hjälpande frälsning å ett skötsamt liv.
Som medmänniskor är vi skyldiga dem det!
2016-11-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO