Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svalans invit

Jag hörde en svala berätta
en kväll från sin sommarbo
när ungarna blivit mätta
och äntligen kommit till ro

Hon sjöng om flykten till söder
som skulle bli av i höst
om flyttfågelsarvet som föder
en längtan i duniga bröst

Jag hörde om soliga stränder
om mörkblå ändlösa hav
om palmer på sandvita bäddar
som skuggor till hyddorna gav

Jag som lyssnande stannat
vid svalans kvittrande sång
och kunde inte göra annat
än önska mig dit en gång

Jag hörde en svala berätta
om färden farlig och rå
många mil högt ovan molnen
där himlen alltid är blå

Hon sjöng tre vackra toner
som alltid ska minnas oss
när hon är uppe i luften
och för sin överlevnad slåss

Jag hörde en svala berätta
att sommaren nu kommit hit
med ängens vackra blommor
hon bjuder sin sköna invit

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 410 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2016-11-20 21:38



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Bara så fint /kram
2016-11-22

  StinaJ VIP
En underbar berättelse sjungen med en svalas vackra toner.
2016-11-21

  Niliboy
Vi hade svalor längst under taket på ytterväggen. Men tro det, fastighetsskötaren rensade bort boet å en fem ungar låg döda på trottoaren.
Fint åfantasifullt diktat, en höjdare som svingat sig!
2016-11-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
En fågel bär
Dina rader bara
man läst första
raden blir man
glader, sen
kvittar Du
likt fågeln
vidare åstad
och Du skall ha
tack för varje rad!
2016-11-21

    ej medlem längre
En bländande text!
2016-11-21

    ej medlem längre
Svalor kan jag inte motstå, inte heller din fina dikt.
2016-11-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken fantastisk berättelse om svalan och dess flykt, du berättar ömsint och vackert!
2016-11-21

  Solstrale VIP
Vilken härlig berättelse blir stum av förundran! Så bra!
2016-11-21

  M.Eta
Så fint, tänk om man kunde följa med svalan på färden!
2016-11-21

  Marita Ohlquist VIP
Det är otroligt vad en liten svala kan berätta för den som har förmågan att lyssna.
2016-11-21

  Monika A Mirsch VIP
Du skaldar mjukt och smäktande vackert - du Uljo, min diktarkung, bär mig över vintersmärtan.
2016-11-20

  Ingrid Trolle
En skön flykt tillsammans
med den pilsnabba svalan
så vackert beskriven
2016-11-20

  Marianne Räf
Söt svalesång !
2016-11-20

    ej medlem längre
Den var vacker!!!
2016-11-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO