Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickans invit

Jag såg en flicka vid vägen
en kväll i sommarens ro
när ungarna hennes somnat
hon visade sig sitt bo

Hon sjöng om soliga dagar
och berättade om livets höst
om kärlek så beklämmande
en längtan i ett fruset bröst

Det hördes om gröna gläntor
där systrarna står på rad
om arvet som den för med sig
med sina mörkgröna blad

Jag som andäktigt stannat
för att hennes skönhet få se
och kunde inte göra annat
än i sommarkvällen smått le

Jag jagade henne över ängen
en kärlekslek till ta fatt
dansen likt skogens älvor
under månen i sommarens natt

Hon sjöng tre vackra toner
som alltid ska minnas oss
när hon och hennes systrar
för sin överlevnad slåss

Den sången går över fälten
nog mest hela året runt
sprider fint ett budskap
om att älska och leva sunt

Jag såg en flicka vid vägen
äntligen hittade hon hit
med sina tindrande ögon
hon bjuder sin sköna invit

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 516 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-12-08 22:08



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En mycket vacker dikt som gör att jag längtar till våren...
2016-12-10

  Eva Helene VIP
Mjukt, somrigt och inbjudande!
2016-12-10

  Fem hjärtan VIP
Mycket vackert!
2016-12-09

    Dan Myrbeck
Vackert och fint skaldat,
mycket bra!
2016-12-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken underbar sommarvisa, du diktat!
2016-12-09

  Anya VIP
Nu längtar jag till sommaren. Det borde vara förbjudet att skriva sånt här mitt i det mörkaste mörka. ;)
2016-12-09

  louisegirl
Njutbart för ögat att läsa...Gillar!
2016-12-09

  Marita Ohlquist VIP
Läser och njuter av din fina text!

Fastnade speciellt för

"Hon sjöng tre vackra toner
som alltid skall minnas oss"
2016-12-09

    ej medlem längre
Orden är lika vackra som en sommarpsalm.
2016-12-09

  Ingrid Trolle
Mycket vackert
skaldat om denna
sköna fräscha flicka
2016-12-09

  Niliboy
Mycket fint...åck om att ta livet fatt!
2016-12-09

    ej medlem längre
En vacker visa som borde tonsättas.
2016-12-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO