Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOMMARLOV

Sorlet tystnade i kyrksalen,
såg en strimma av solen genom de bågade flerfärgade fönstren.

Ny blå examensklänning, nya skor och smala ben.
Mina ben darrade.

Magistern kallade fram mig, för jag skulle läsa en dikt som vi valt ut.
Magistern sa att jag läste så bra.

Finnig, gängliga läspojkar satt längst fram.
Flickorna verkade helt ointresserade i sina vita klänningar.

Jag läste dikten med hög och klar röst och med betoningarna på rätt ställe.
Allt kändes bra jag hade klarat det.

Man applåderade inte i kyrkan på den tiden.
Men jag fick kramar och beröm efteråt.

Den blomstertid nu kommer, sjöng vi som vanligt.
Sedan gick jag ut i solen.
Till mitt sommarlov.




Fri vers (Fri form) av Ezmeralda VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-11-20 14:19



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
O ja att få vara
till glädje och duga
gott minne Du kom med
det minns vi många våra
sommarlov... Oändlig var
tiden och inget alls
störde friden...
2016-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP