Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mjölkbilen

Står där i spiltan
korna råmar
alla ska mjölkas
klockan är fem
trött efter helgen
drängens uteliv
träff med pigan
längtar hem

Där är mjölkbilen
sjunger en sång
jag nog fattar
att dagen blir lång

Stora stövlar
smutsiga overaller
keps med reklam
bra för en dräng
pigan med kaffet
trött och sliten
längtar till kärlek
i nybäddad säng

Där är mjölkbilen
sjunger en sång
jag nog fattar
att dagen blir lång

Krattar dynga
skottkärran tung
gödsel i brunnen
luktar skit
korna ska matas
hö från ängen
skrindan är full
kommer hit

Där är mjölkbilen
sjunger en sång
jag nog fattar
att dagen blir lång




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 918 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-11-21 04:23



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Det är jobb från
arla till särla.
2016-11-24

    ej medlem längre
Bra skrivet om livet på landet.
2016-11-23

  Solstrale VIP
En känsla av vemod infinner sig, i min kommun avtackades den sista mjölkbonden 2009... Bra funnet!
2016-11-22

  Eva Helene VIP
Vilken fin nostalgitripp du bjuder på!
2016-11-22

  Anya VIP
Fint om livet på en bondgård förr i tiden. Tycker särskilt om den nybäddade sängen.
2016-11-22

  Stanley Rydell
Omkvädet förstärker slitet och har en härlig motkraft i den sorglösa sången. Fin rytm.
2016-11-22

  Ljusletaren
Tänk på att det också finns kvinnliga bönder och manliga drängar *fniss*

Bra ordat/ kram
2016-11-22

  Fem hjärtan VIP
Livet på en mjölkgård är nog både härligt och väldigt slitsamt.. Bra skrivet!


2016-11-22

  Ingrid Trolle
Vilket ämne du än
beslutar skriva om
så lyckas du alltid
med en skön takt
och mycket fina rim.
Tack för denna fina
beskrivning av det
hårda livet på landet
Mitt i prick!!!
2016-11-21

  Niliboy
Mjölkbönderna har det tufft i dessa dagar, nog kan jag betala mer för mjölken!
2016-11-21

    ej medlem längre
En text som förmedlar känslor och minnen.
2016-11-21

  M.Eta
Fin text om lantlivet, känns som sång med bra refräng!
2016-11-21

  aol
Så väldigt bra sammanfattat om just om vardagen på en bondgård har själv vuxit upp delvis så,
2016-11-21

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om livet på en bondgård.
2016-11-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
Här laddas det
för glatta livet
i jordbrukar-
klivet och Du
får som vanligt
till det goda
skriveriet!

2016-11-21

  Marianne Räf
Du är bra på att finna olika teman
till dina dikter! Som denna trevliga
om mjölkbilen. Med lustig dräng å
piga, som återkommande inslag..
2016-11-21

    ej medlem längre
Det är mycket slit på en gård med djur! Inget sju-till-fem-jobb där!
2016-11-21

  objekt3
https://www.youtube.com/watch?v=JLYwxVWF_qQ

2016-11-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO