Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett divertiment(o).




Händelserna i förväg
kommer de seende
att dra förbi

Den blinde stannar till
Känner efter. ..försiktigt

Med känsliga fingrar

Ändrar om i Trädgården
Planterar rosenbuskar

Sätter lökar och krattar
grusgångar fria från löv

Hur det nu är möjligt.

Men det är det ingen som
ser eller lägger märke till

De flesta tar allt för givet.

Där de går ilande runt
den gamla läkarvillan
Mot Pendelstationen

Tills våren och sommaren
kommer med väldoft
och prunkande blomning

Ahha. ..
Och allting ser så
väldigt vacker ut.

Men då
är den blinde som kände
mer än han såg.

Försvunnen in i evigheten






Fri vers av Sefarge VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-11-21 19:54



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Kommer att tänka på vad det står i min Bibel om att Gud en dag s.a.s fick nog av sitt oförståndiga folk och sade genom profeten Jeremia så här: ”Hör hit nu, ni tokdumma och förstockade mänskor, ni som blivit utrustade med ögon, men ändå inget ser. Ni som har öron, men inget hör.”
(Jag har förstås moderniserat språket i översättningen något)
-
Gillade din text!!!
2016-11-24

  Valter Örn VIP
Vi människor bara rusar på utan att känna för något; det är bara den blinde som kan förnimma värden som vi andra rusar förbi.
2016-11-23

  Stefan Albrektsson
Mycket mycket vackert och tänkvärt - den blinde är den verkligt seende. Synkronisitet: läste Rilkes "Book of Images" tidigare i morse:
The blind man who stands on the bridge
is a milestone marking the edge of the nameless.
He is the unchanging thing
around which the heavens turn,
the motionless midpoint of the stars.
All else is hurry and display.

He is the upright and unmoving one
set down amidst entangled paths.
In a heedless generation
he is a dark doorway to the underworld.
2016-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP