Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det kallas ansvar!!

Den dag du visar din kompetens vill alla ha en bit av den.
Snabbt.
Ska du läka andras sår.
Som om du bar ett ansvar för deras läkning .
Ansvarslöst går de runt i världen och kräver.
Hela mig.
Hjälp mig.
När vill den goda bistå den ilskna?
Ilska lagrad i många år
Dom är arga för sina egna mänskliga brister.
Mitt tålamod med dumhet tog slut idag.
Jag styrde min båt rätt.
Du styrde på grund och har mage att stjäla av min godhet
för att komma loss.
Inte mitt fel att det är mörker
Inte mitt fel att du satsade på fel häst
Inte mitt fel att du inte har råd.
Inte mitt fel att du är obildad.
Du tror andra ska tanka din bil.
Natta ditt barn.
Trösta din ångest för döden.
Men då får du komma på dina bara knän
Med gråt i halsen
och en vänlig förfrågan...
Inte kasta in en handgranat.




Fri vers (Fri form) av Figge
Läst 274 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-11-22 15:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Figge
Figge