Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gott nytt år

Klockspelet klingar
och staden lyssnar still
mästerliga toner
för den som gärna vill
ett år har passerat
det nya vid vår dörr
en krönika förnimmar
minnen från förr

Höj glasen i stillhet
i midvinternatten
nu går vi mot ljuset
och ett klarblått vatten
snart stiger solen
med varsamt ljus
benådningens stund
till gårdar och hus

Nyårsklockan ringer
dags för nya tiden
det gamla är borta
begravd och förliden
bladen är oskrivna
i en nyårs kalender
blanka men nyfikna
för det som händer

Något nytt ska bli
och drömmar ska gå
dock en dag i taget
under himmel så blå
nyårsklockan pinglar
för att vi ska glömma
kanske minnas glädje
dock aldrig fördöma

Nu slår klockan
årets sista slag
vi ser tillbaka
med stort välbehag
men blickar framåt
nu höjer vi glaset
och briljerar en skål
spillrorna från kraset

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1321 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2016-12-29 09:59



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, man får tacka det gamla året och se fram emot vad det nya för med sig...fint...
2017-01-02

    Birgersdotter VIP
Fint på rim.Gott nytt år!
2017-01-01

  Ingrid Trolle
Tack för denna vackra dikt
och alla de andra underbara
dikter som du givit oss att läsa.
Ett Gott Nytt År önskar jag
dig!
2017-01-01

  Fem hjärtan VIP
Gott nytt år!
2016-12-30

  Chawa VIP
Fint. Gott Nytt diktar-År!
2016-12-29

  Sommarina VIP
Gotg nytt år!!!

Fin text. Tack

2016-12-29

    Dan Myrbeck
Gott nytt år till dig
och alla andra!
2016-12-29

    ej medlem längre
Gott Nytt År önskar jag dig också och tack för året som gått och alla fina dikter!
2016-12-29

  Maria Sundelin VIP
Gott nytt år till dig
2016-12-29

  Salvation Pepper
Tack!
Gott Nytt År på dig själv!:)
2016-12-29

  Salvation Pepper
Mycket fina och kloka ord.

"Något nytt ska bli
och drömmar ska gå
dock en dag i taget
under himmel så blå"


2016-12-29

  Anya VIP
Mycket fint! hoppfullt och med en trygg ton. Gott Nytt År!!!
2016-12-29

  Niliboy
Fint diktat å skaldat som islänningarna säger i sina sagor!
2016-12-29

  Marita Ohlquist VIP
Tack för årets fina texter!
Önskar dig ett Gott Nytt År!
2016-12-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Som alltid en vacker och berörande dikt från din poetpenna. Du är fantastisk! Gott Nytt Poesiår önskar jag dig.
2016-12-29

    ej medlem längre
Tack för det gångna årets texter du bjudit oss på och ett Gott Nytt År!
2016-12-29

  Marianne Räf
Gott Nytt År med många fina dikter !!

2016-12-29

  Ewa-Britt Nilson VIP
År Nytt Gott
önskar jag Dig
och tack för alla
verser som oss
under året har nått
både kloka och goda
ord vi då har fått!


2016-12-29

  Änglaögon
Vackert inför allt det nya. Gott nytt år till dig också.
2016-12-29

    ej medlem längre
:) Fin nyårsdikt...Gott nytt år!
2016-12-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO