Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Blocke(n)ring"





Staketen står upp
för sina rättigheter

Att utestänga och
bevara på sina villkor

Men för utifrån
betraktande,och
passerande

Ser det bara instängt,
inskränkt ut.

Invid Gaza remsan

Mellan Mexiko och USA

Vid Ungern

Samt Dessa Danskjäklar
Med den besvärlig Öresundsbron
Vi var tvungna att göra något åt

När gränser skyddas
Och staket byggs ut

Mer och mer. ..

Vi behöver ju beskydd

Men
Vad är det vi är så rädda för.
Och varför. ..

Staketen och skydden
I sig har inget svar.

Står där bara som sakta rostande
Frågetecken om inget görs
åt saken.


Men du och jag bär ju
våra egen inre gräns
-omgärdade hemlighet

Och det är bara
vår ensak eller?




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-11-28 20:47



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Snyggt hur du först får mig att "se ner" på byggarna av yttre murar, och sedan får mig att fatta att jag därigenom även bygger egna inre murar... ouch...
2016-11-29

  Bossepoet från Österbotten
Flyktens förmåga
att överleva
självdestruktion
är nog en
spegelsals dilemma
2016-11-29

    Orkiden

Rädda för det okända...tror ej.
Men om det bara fyller på och inga gränser eller följa regler hur ska det då... få råda?
Fakta går inte att bortse ifrån..bara fylla på när vi ej har lägenheter och jobb att erbjuda obegränsat..
För då får du överlämna ditt boende för att visa gästvänliga eller hur ska vi annars lösa det..?
För det är ej dem värdigt eller oss, att gå utan värme mat och rum...En utlovad framtid..för det kan vi ej ge.." alla " då våra egna till vis del ej har eller välfärden för äldre och barn är som bortblåst pga det endast ett tomt skal kvar av tryggheten i vårt land och snart ekonomin bankrutt..
2016-11-28

  Popangelov VIP
Vi är alla på flykt, en inre flykt eller en yttre. Tänkvärt och läsvärt...
2016-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP