Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljusen i advent

Nu tänds åter ljusen
i lyktor och stakar
och över våra gårdar
en stjärna som vakar

Decembermörkret faller
stilla genom natten
kristaller ses blinka
klart i fruset vatten

Alla rymdens stjärnor
ler tydligt där vi står
de vinkar så varsamt
från höjden där de går

Det första ljuset tänds
för tid som blev för kort
en tanke vi då sänder
till dem som svävat bort

Den andra lågan lyser
för kärleken till livet
var rädda om varandra
ty ingenting är givet

Det tredje ljuset brinner
för barnen vid vår härd
de som ska ta över
våran vackra värld

Den fjärde lågan strålar
för stunden som är nu
att vi ska känna glädje
tillsammans jag och du

Så stråla nu i natten
stjärnors klara ljus
och vaka över livet
över själar och hus

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1438 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-11-27 09:42



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Mycket vacker o fin
med väl värd läsar-
statistik!
2016-11-29

  Lars Hedlin
Vackert
2016-11-29

  Ingrid Trolle
En underbart
stämningfull
dikt då hemmen
fylls av milda
ljus spridande
sin glädje och
förväntan
2016-11-29

  Niliboy
Ja, va fint om stämningsfulla advent, å vi längtar efter julefriden å Lucia!
2016-11-28

  StinaJ VIP
Vackert och stämningsfullt om ljus, hopp och förväntan.
2016-11-28

    Birgersdotter VIP
underbart o stämningsfullt
2016-11-27

    ej medlem längre
En stämningsfull och vacker dikt
och advent!
2016-11-27

  Lena K Nilsson VIP
Stämningsfulla och fina ord!
2016-11-27

  ResenärGenomLivet VIP
Ljust och vackert...
2016-11-27

    ej medlem längre
Adventsljusen får en innebörd och dikten är i sin helhet rörande vacker.
2016-11-27

  M.Eta
Vacker och stämningsfull text om advent!
2016-11-27

  Fem hjärtan VIP
Mycket stämningsfullt och vackert..!
2016-11-27

  Marita Ohlquist VIP
En ljus och fin text som lyser upp i mörkret!
2016-11-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett tänkvärt budskap i en varm och kärleksfull dikt, från din fantastiska poetpenna.
2016-11-27

  Eva Helene VIP
Vackert och ljusbringande i en mörk tid!
2016-11-27

    ej medlem längre
Tack för att du lyser upp vårt mörker med varma ord.
2016-11-27

    ej medlem längre
Mycket vackert och stämningsfullt om adventsljusens budskap!

2016-11-27

  Maria Sundelin VIP
Stämningsfull
2016-11-27
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO