Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samhällspoesi. ...


På kanten överallt

Han fryser, ryser i sin slitna rock
trasigt slut, trött i sin vandring
djävlarna väntar leende i sin flock
flaskan ropar, ger annan sanning

Hon på rygg, förnedrad, nytt rus
nålar som glänser, förrådd av livet
höga klackar, skyltar med neonljus
nån med blanka skor tar henne för givet

Villaområde, förlorad kärlek från förr
rödvinsfylla, slängda sanningar i knät
sminket döljer, sprang visst in i en dörr
fint som fan, håll fasaden vattentät!

Två vita rader på de fina glasborden
aktieportföljer med fattiga själars slit
börsens vinstkurvor blir rena bibelorden
djävulen ristar valparnas namn i granit

För den som vågar att se överallt
ser människor i vemod som faller
hjärtan som blöder, badar i salt
stående på kanten överallt…

Copyright Skymning Blå




Fri vers av Skymning Blå VIP
Läst 452 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-12-01 21:21



Bookmark and Share


  Petter Wingren
För den som vågar se...
Att alls någon vågar blunda
2016-12-02

  Suzy med punkterna
Tårarna talar sitt tydliga språk...vilken käftsmäll.
Stående ovationer!!!!
2016-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Skymning Blå
Skymning Blå VIP