Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljus i Lucianatt

Det brinner ett ljus
vid fönstret i kväll
det strålar i kapp
med stjärnornas päll

Det sprider en doft
av jul och stearin
det står i en stake
så mossprydd och fin

Det lyser så starkt
och värme det sprider
vi väntar på stunden
då Lucia in skrider

Hon kommer med tärnor
och glädjefylld sång
hon sjunger så klart
fast natten är lång

Hon bär i sin hand
en bricka så röd
hon bjuder så vänligt
sitt kaffe med bröd

Vi ha väntat så länge
på just denna dag
med innerlig värme
och själsligt behag

Det brinner ett ljus
vid morgonens vaka
det sägs så säkert
hon kommer tillbaka

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 473 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-12-12 09:32



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra!
2016-12-14

  Niliboy
Så vackert å så vill man tro!
2016-12-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
Back in town
in a white dress
för en stund vi
skippar stress
Tack *ULJO*
den var go!
2016-12-13

    ej medlem längre
Vackert och bildrikt skrivet!
2016-12-13

    ej medlem längre
Fint skildrat tradition. Jag tror vi behöver denna ljusbärerska när nätterna är så långa.
2016-12-12

  thyra
Fin stämning jag kommer i, får se Luciamorgon i morgon bitti och läsa dina fina rim. Tack!
2016-12-12

  Daniela I
Så fin dikt!
2016-12-12

  M.Eta
Mysig tradition som du beskriver så fint. Tittar just på tv-nyheterna där det sägs att intresset börjar avta, svårt att få arrangörer och de som vill medverka. Synd, hoppas det vänder.
2016-12-12

    Dan Myrbeck
Fint om en fin tradition!
2016-12-12

    ej medlem längre
Så fint diktat om Luciamorgonen när ljusen lyser som allra vackrast!
2016-12-12

  lodjuret/seglare VIP
Läser den så klart för en väninna som är på besök, du rimmar ju så gott som något(n), och här har du väl som varit i ditt esse även.
2016-12-12

    ej medlem längre
Underbart vackert skaldat.
2016-12-12

  StinaJ VIP
Vackert och stämningsfullt om ljusets drottnings ankomst. Med henne kommer också hoppet om en fridfull jul.
2016-12-12

  Marita Ohlquist VIP
Det är en speciell stämning på
Luciamorgonen!

Fint med alla ljus som lyser i mörkret.

2016-12-12

  louisegirl
Vackert om ljusets skönhet
2016-12-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO