Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnglans

Vid himlavalvets stråk
där tindrar du så klar
på livets svåra frågor
din ljusstråle ger svar

Du visar en vandrare
de vägar han ska gå
förgyller hans ensamhet
när vardagen känns grå

Ett kärlekspar på stranden
de njuter av ditt sken
och delar där sin glädje
där vindens fart känns len

I drömmarna du finns
hos den som slumrar gott
en kärlek till natten
och det du till oss sått

Där livet tar sin början
du nynnar ljusets sång
förleder långsam tid
när natten är för lång

När kylan ej behagar
du värmer med din glöd
och roar ystert sinne
om lidelsen känns spröd

Du lyser upp i natten
och ger det mörka ljus
när tiden din är över
du går till markens grus

Vid himlavalvets stråk
där tindrar du så klar
på livets svåra frågor
din ljusstråle ger svar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 614 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-12-07 00:42



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ljust och vackert skrivet...
2016-12-10

  Njord
Påminner lite om Zackarias Topelius dikt Vintergatan, som är den vackraste dikt jag vet!
2016-12-09

  Lars Hedlin
Innerligt och fint framfört!
2016-12-08

  Ingrid Trolle
Djupt och vackert
i stillheten och
nattens skönhet.

2016-12-07

    Birgersdotter VIP
Mycket vackert och fyllt av ro!
2016-12-07

    Dan Myrbeck
Vackert skaldat!
2016-12-07

  M.Eta
Rogivande text att läsa. Fint.
2016-12-07

  Marita Ohlquist VIP
Läser och njuter av din fina text!

Många fina strofer, ex

"Du lyser upp in natten
och ger det mörka ljus!


2016-12-07

  StinaJ VIP
Vad vore väl himlen utan alla dessa stjärnor som lyser upp vår vardag. Hoppets stjärna är en av dem, den belyses fint i denna ljuvliga dikt.
2016-12-07

  Blomma-Stjärna VIP
förr navigerade vi efter stjärnorna - astrologin är en psykisk reflektion - nu är det så ljust på så många ställen, även nattetid, att man kan behöva påminnas om stjärnhimlens starka glans; tack för högstämd och meningsfull poesi!
2016-12-07

    ej medlem längre
Du skriver så underbart vackert och klokt.
2016-12-07

  louisegirl
Lysande vacker poesi!
2016-12-07

  aol
Så fint skaldat med fina rim och djupt innehåll
2016-12-07
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO