Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den första snön

I vårens blyga intåg
faller natten röd
min längtan har förvildats
likt brasans heta glöd

Med bränsle på min eldsjäl
och värme i mitt bröst
jag faller som en fura
till ljudet av din röst

I sommarsolens avsked
det faller en kuliss
min strävan har förfinats
likt söt citronmeliss

Med våta kärleksdrömmar
och luftslott utav sand
föll jag som en havsvåg
för att söka mig mot land

I höstens stilla tomhet
singlar sakta löv
min dröm har förlorats
likt hjärtat som du klöv

Med kall och frusen hand
och kyla i min blick
jag faller som ett höstlöv
där ångest kom och gick

I vinterns mörka allvar
faller sakta snön
mitt hjärta har förfrusit
likt täcket över sjön

Med andedräkt av snörök
och rimfrost i mitt hår
jag faller som en ängel
för att läka mina sår

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 535 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-12-14 07:24



Bookmark and Share


  Susanne Klint Martell
Mycket vacker!
jag faller som en fura
till ljudet av din röst
2016-12-19

  ResenärGenomLivet VIP
Så olika vi påverkas av naturen året om...vacker dikt som berör...
2016-12-16

  Yrre VIP
berör!!
2016-12-15

  Ingrid Trolle
Mycket vackert
och mycket
berörande
2016-12-14

    Elisabeth Nilsson VIP
I årstiderna spinner du känslor om kärlek, krossat hjärta och ouppfyllda drömmar så att man blir berörd.
2016-12-14

  Niliboy
Mycket fint om kommande vinter,
2016-12-14

  Anya VIP
Vackert att falla som en ängel.
2016-12-14

  Marita Ohlquist VIP
Vemodigt om en vacker dröm som krossades!
2016-12-14

    ej medlem längre
Vackra seglingar av årstiderna.
2016-12-14

  Njord
Vackert särskilt den sista versen

2016-12-14

  Lars Hedlin
Bra poeterat!
2016-12-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO