Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Manta birostris No.2








Äntligen, så anlände vi. I klungor
Broderslösa och sammansvärjda
till drömmen om en ö. Bortom mullret -

hemma frustade bronsmaskinerna till ånga,
väloljade kolvar och hett stål, där
- föddes sången om de förstas ankomst

Tänk så de måste sett ut, de som först
klev iland här! Storögda, med aktern
slirandes i sandkornen, förbjudna stränder

En gammal man drog in båten,
det turkosa mot fårat brunt skinn
En beslöjad kvinna sålde sina snäckor

och jag, och Nemesis. Mushroom beach,
ilskan, apan och bagaget på ryggen,
här är ensamhet ett kalt träd mot molnen

I natten under södra korset vilade
Alpha Centauri i periferin - jag slöts ut
av klingande skratt och havet dånade

under mig. Det var den sista flykten
och vi dyrkade solen till bybornas glädje
och förfäran. fortplantningen var nära

Sedan Tystnaden över djungeln
malarian, myggnätet och den vita
hinnan över vår inre sjuka. Jag hörde

skratten från festen. Vrålet ur
det stormande kriget mot land.
Mantans nödrop ur djupet · · · — — — · · ·

Vi är smutsiga. Vi som tvättar oss
och besudlar era vatten. Vi var
aldrig värdiga. Förlåt oss, snälla

Känner du mörkret här i värmen?
här är ensamheten ett kalt träd
mot molnen. På väg mot frälsning.








Bunden vers av jimmy welleby
Läst 512 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-12-21 13:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jimmy welleby
jimmy welleby