Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur "Romantik och sängkammarögon" på bloggen paintaword.com


Vi simmade i havet, åt tapas vid stranden

Hotellet uppenbarade sig som ur intet precis som det skulle vara. Litet, spanskt, nära till allt. Rummet var afrikainspirerat med myggnät som sänghimmel, mörka trädekorationer, zebrarandig pläd och pantermönstrade kuddar. Badrummet var stort och fräscht och livet tedde sig alldeles möjligt.

En natt senare vaknade vi till en strålande morgon. Mjuka ljud mötte kaffedoft, jag klädde mig i sommarklänning, han i shorts. Kaktusar, palmer, blommor, människor över gatorna, vågor mot klipporna, de underbart vackra, livsfarligt vassa, svarta, skulpterade, hisnande. Vi simmade i havet, åt tapas vid stranden. Log mot varandra i det svarta, vinden smekte vår bara hud, vi var som i en målning, som blommorna, de exotiska, bleka och vi visste att här skulle vi trivas.




Prosa av Mia Bergenheim
Läst 358 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-12-09 14:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim