Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Välkommen hem!

Rimfrostgrenar hänger
från träden i allén
han som var en pojke förr
när kvällen nu är sen
där låg en krog där en gång
som tog kärleken i pant
en flaska med rosévin
i ett glas som var blankt

Biblioteket har stängt nu
om du frågar efter vägen
så ser dem bara dig
och du ler lite förlägen
av frosten blir du kall
klockan den slår fem
ute faller snöflingor
de säger, välkommen hem

Nere i parken vid vattnet
simmar änderna så fritt
bänken där i månskenet
ser en häst som går i skritt
där går flickan som du saknat
som du höll i din hand
hon drar barnvagnen i snön
och barnet ditt knutna band

Bland alla dessa minnen
som inte längre går ihop
med allt du ser omkring dig
alla röster och alla rop
vitsipporna blommar nu
fåglar sjunger i tallens topp
våren den är borta snart
och det värker i din kropp

Kriget det har stannat nu
fred det är på jorden
leta i dina böcker
och tro på de slitna orden
sommaren är kommen nu
klockan den slår fem
ute är det regnväder
de säger, välkommen hem

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 573 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-12-09 22:56



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Känsligt och fint
beskrivet hårt liv
med väl flätade rim
2016-12-11

  ResenärGenomLivet VIP
Fint skrivet om minnen och känslor...
2016-12-10

  Marita Ohlquist VIP
Din text är som en gobeläng, många fina inslag i varpen!
2016-12-10

    ej medlem längre
Dina ord trollbinder och berikar.
2016-12-10

    Elisabeth Nilsson VIP
En dikt rik på rim och återblickar, vävd som livets trasmatta.
2016-12-10

  Solstrale VIP
Skickligt och beundransvärt skriver du om minnen, svunna tider och eko från förr!
2016-12-10

  Fem hjärtan VIP
Vackert rimmad dikt med berörande djup!
2016-12-10

  Niliboy
Ja, visst är det härligt att komma hem. Heiman lae!
2016-12-10

    ej medlem längre
Det finns en drömsk stämning i din skickligt rimmade dikt som jag tycker mycket om.
2016-12-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO