Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar i mörker

Vad finns där bortom stjärnorna
där uppe i rymden blå?
vad finns långt bortom livet
där dödens gränser gå?

På månskensavstånd bort
är inte din vanliga färd
din kurs du inte känner
genom denna dunkla värld

Vad finns där bortom månen
där uppe i rymdens allvar?
vad finns på andra sidan
där döden söker sina svar?

Men sökande och undrande
du genom livet går
var början och slutet är
men inte ett enda svar du får

Vad finns där ovan molnen
där grått möter blått?
och vandringen på stegen
som dödens fötter gått?

På nyårsnattens skimmer
din undran är total
där blanka bladen står
bland alla dina val

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 554 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-12-10 19:56



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Du skriver bra och fint
2016-12-14

    Dan Myrbeck
Svåra frågor..
2016-12-12

  Ingrid Trolle
Mycket vacker dikt
om landet bortom och
inom
2016-12-12

  ResenärGenomLivet VIP
Dessa tankar har vi nog alla lite nu och då...så fint skrivet...
2016-12-11

  Katinka VIP
Fin och tänkvärt.
2016-12-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Då skriver så bra med fina rim om gåtan vi alla undrar över.
2016-12-11

    ej medlem längre
Ett underbart poem.
2016-12-11

    prima donna
Så fint diktat
2016-12-11

  Maria Sundelin VIP
Tror vi alla bär på den undringen
2016-12-10

  Niliboy
Gud finns för dem som tror mycket å lite mindré överallt å omsluter oss som en ande.
Himmelriket finns inom säger skriften å tror vi det så gläder vi Gud å alla som tror!
2016-12-10

    ej medlem längre
Vackert skaldat i fina rim
2016-12-10

    Birgersdotter VIP
Den här dikten berör mig så starkt....fantastiskt diktat som vanligt!
2016-12-10

  Marianne Räf
Här, sitter rimmen å även
raderna som en smäck !!
Gillar!
2016-12-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO