Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Festernas fest

När societeten ska festa
det alltid bjuds det bästa
banketten för Nobels ära
vad kan man mera begära

Det bjuds från silverfat
den finaste av mat
kockar som i grytorna rör
smaklökarna det berör

Nobel på ett hedersamt vis
en paroll en tidernas devis
men bara för dem som är rika
som omgivningen kan berika

Snillen visar sin amour
för vetenskapen stor
det firas med viss värdighet
för dem som mycket vet

Ett pris som väger tungt
är sannerligen inte ungt
är det om Newtons lagar
som hjärnan rikt behagar

Hand i hand de går
snillena som förstår
kemi och medicin
i lagom kryddat vin

Ett pris i ekonomi
att kunna fylla rätt avi
det gäller att tänka rätt
där räntan väger lätt

Priset för fredens gärning
avgörs inte med tärning
berikas i annat nordiskt land
direkt ur kunglig hand

Musik bär gästernas glans
dansen till wienervals
miljoner som snillena får
blir mera till nästa år

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 731 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-12-10 23:35



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Jätte bra framfört
2016-12-14

  Eva Helene VIP
Bra! Och ändå tog inte Dylan chansen! :)
Fast jag förstår honom.
2016-12-12

    Dan Myrbeck
Ja, Nobel smäller högt!
2016-12-12

  Ingrid Trolle
En fin belöning för
många års slit och
tillkortakommanden
till dem, som lyckats
- många gånger -
under svåra förhållanden -
att lösa stora problem,
komma fram till svar, som
kan rädda miljoner människor
undan en för tidig död.
De har min välsignelse allesammans
och förtjänar sina priser.
2016-12-12

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, ibland ska det slås på stort...bra beskrivning av denna fest...
2016-12-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint diktat om årets fest, där snillen belönas och vin och mat flödar.
2016-12-11

  Niliboy
Ja, parnassen talar sitt eget språk å vältrar sig, men att beundra dem ger ingen lycka!
Vi måste älska de utsatta å de som har det svårt...
2016-12-11

  Marita Ohlquist VIP
Du skriver alltid bra, tankeväckande texter!
Tack för det.
2016-12-11

    ej medlem längre
Ja, nu var festen över för den här gången. Bra skaldat om den med rim som sitter som de ska.
2016-12-11

    ej medlem längre
Tankeväckande ord....
2016-12-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO