Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stormbyar

Stormbyar kastar sig fram
Våg efter våg
Det väldiga lufthavet dånar,
vrålar och ryter ut sin vrede

Vinden piskar havet
Vit skummande fradga spottas fram
på vågornas djupblå tänder

En våg
Väldig och massiv
Likt en bergvägg tornar den upp sig
Kastar sig hungrigt ner över stad och land

Blixtar far över himlen
Inte många ser
Striden som står
Mellan de höga makter i höjden

Inte många ser hur änglar med blixtrande svärd
parerar de vildsinta bestar som fräsande hånar ljuset
Som i en virvlande dans far de fram
klingor svingas o gnistrande lågor brinner
Ögon som flammar
svarta ångor väller fram
För att döva
För att söva

I en annan värld sitter stora män och ritar upp riktlinjer
Strategier och metoder
För att förskansa sig mer makt
Mer rikedom
Mer...

En tom mage
En sliten hora
En misslyckad man
En utbränd mamma
En suicid ung flicka
Vad angår det dem
Arbeta mer
Marknadens demoner kräver sina offer

Att peka på felen är lätt
Att blunda för nöden likaså
Att inte se faran
som lik en eld går fram
Den sväljer all frid
Och närs av fruktan
Det kräver inte mycket
Bara att hänga med
Men att stå rak
Kämpa för det godas sak
Att se de små, de svaga
Att ondskan förjaga
Att försöka förstå hur striden fortgå
Hur stormen tornar upp
Det kräver allt mod du har
Att lämna sitt eget
För att ta en utsträckt hand

I en värld som törstar efter blod
Lyser ännu ljuset
Ljuset från ett uråldrigt kors av trä
Dess budskap är enkelt
Men ack så svårt

Älska din nästa så som dig själv!
Ser du en slagen broder lyft honom upp
Ser en törstig flicka
Ge henne att dricka
Forma en utsträckt hand

För när vi ger vår kärlek istället för fruktan
kan vi förvandla en hel värld!
Är du redo soldat
Att lyfta kärlekens fana
Kom låt oss dansa en virvlande dans!




Fri vers av Qvinn n'Lion
Läst 305 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-12-13 01:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Nej, "inte många ser striden som står mellan makter i höjden"... så sant, så verkligt! "Marknadens demoner kräver sina offer"... ja varför ska dessa offer förnekas som om de inte finns... Grymhet har tagit makten...
Mycket bra skrivet!
2016-12-13

    ej medlem längre
Starkt lyser budskapet i texten!
Älska din nästa såsom dig själv
Rädsla begränsar oss

Denna text är helt enkelt lysande idag när ljuset kommer med Lucia





2016-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Qvinn n'Lion
Qvinn n'Lion