Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vindarna

Det sveper en vind
över kalfjällets hjässa
nattmörkret faller
likt snöflingors skrik
norrskenets rodnad
spelar sina toner
där midvinternatten
är så makligt unik

Det sveper en vind
där natten lyser
kärlek slår universum
med häpnad i natten
planeterna sjunger
till den som går ensam
och gnistrar kristalliskt
över fruset vatten

Det sveper en vind
som för fåglar tillbaka
till fjärran länder
när natten känns kall
befrielsens barn
helt nära naturen
på frostfyllda vingar
mot trygghetens mall

Det sveper en vind
nära krigens offer
ett meningslöst våld
som aldrig tar slut
på jakt efter ära
det dragna geväret
och vildhundens rop
till fredens attribut

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 664 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-12-16 00:57



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Det sveper en vind av ord som berör oss läsare. Bra ordat!
/kram
2016-12-19

  Ingrid Trolle
En suggestiv och
mycket stark och
vacker dikt
2016-12-18

  Lars Hedlin
Tycker om denna :)
2016-12-18

    ej medlem längre
Alla dödade och skadade i Syrien är grymhetens offer...Mycket bra!
2016-12-16

  ResenärGenomLivet VIP
Kylslagna verser...vackert diktat...
2016-12-16

    Dan Myrbeck
Finstämt skildrar du naturen,
universum och vår tid. Bra!
2016-12-16

    ej medlem längre
Dina ord sveper in mig som en vacker tavla.
2016-12-16

  StinaJ VIP
En fin hyllning till vinden som för med sig hopp om en bättre värld.
2016-12-16

    Elisabeth Nilsson VIP
En sång, diktad till vinden, så fint skriven!
2016-12-16

  Marianne Räf
Såå fint skrivet om vindarna !!
2016-12-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO