Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Herren i sitt vanvett

Tag plats i karusellen
Den startar med ett ryck
Sen kommer stora skrällen
Och med ett häftigt knyck
Allt snurrar för ditt öga
Sekunder tyckes tröga
Mitt i fontanellen
Får du ett kraftigt tryck

Sitt stilla nu i båten
Snart kommer det en storm
Du måste svälja gråten
När vågen blir enorm
Ett mörker snabbt sig hopar
Och ensamheten ropar
Men när du hör den låten
Har smärtan fått ny form

Spänn fast dig här i planet
I luften går det fort
Först är du bara barnet
Och sen är livet gjort
I blod och skit vi födas
Lever sen och dödas
När Herren i sitt vanvett
Vill göra något stort




Bunden vers (Rim) av Thomas Berg
Läst 215 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-12-19 16:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thomas Berg
Thomas Berg