Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Laxen

Salmo salar.
Du sprattlar i språnget
till nästa trappsteg.
Stänkande, blänkande,
och viljestark
i lekfull kärleksjakt.
Där du vandrar i sjöar,
forsar och hav
är du målinriktad
och samtidigt sökande.
Den röda rommen
förs med våg
rörs till håg.




Fri vers av Nils-Ivar Lindström
Läst 278 gånger
Publicerad 2016-12-19 20:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström