Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mamma födde oss tre barn hemma, det var vanligt förr. Varken lustgas eller annat fanns då. Tankarna går till min farmor som födde tio barn i ett rum och kök. Mormor födde sju barn.


STJÄRNORNA SJÖNG SIN VINTERSÅNG!

Jag föddes under stjärnorna!
En kall februarinatt.

Det fanns endast en telefon i hela byn.
Bonden som hade den bodde en bit ifrån.
Pappa fick ta sig till bonden för att ringa efter barnmorskan.

Barnmorskan kom med häst och släde över sjön.
De hade facklor på släden
Både kusken och hon hade stora pälsar på sig.

Just när hon kom innanför dörren kom jag till livet.
Barnmorskan slängde av sig pälsen, lyfte upp mig och
sa ett vackert flickebarn.

Jag var mammas och pappas andra barn.
Storebror fanns redan han var fyra år.




Fri vers (Fri form) av Ezmeralda VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-12-29 12:58



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Fin berättelse!
2016-12-31

  Ewa-Britt Nilson VIP
Hurra säger ja´
så fint berättat
av Dig... Gott att
vi har just Dig här!
****************
2016-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP