Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ringarnas förmåga

Jag fick din ring
och du fick min
i nyårsnattens ljus
vi i kärlekens hamn
glimmande av guld
ädelstenars charm
ristade så vackert
våra ärbara namn

Du fick min ring
och viskningens ljud
en vals i skuggorna
denna nyårskväll
framtidens vishet
och ljusets gåvor
stjärnornas briljans
från himlens päll

Jag fick din ring
och hjärtats nyckel
ditt heligaste rum
där ärbarheten bor
arenan för kärlek
den gav du till mig
när klockorna ringde
kärlek stark och stor

Du fick min ring
och jag fick kärlek ren
den vackraste blomma
den gav vi varandra
fingrarna i natten
glänser och förför
mot åtråns stränder
tillsammans vi vandra

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 669 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-01-02 11:17



Bookmark and Share


  aol
En dikt som så vacker borrar sej mot hjärtat,
2017-01-04

  ResenärGenomLivet VIP
Ett tecken på kärleken...mycket vackert...
2017-01-03

    Dan Myrbeck
Tänk Saturnus - det verkar som om planeten är förlovad med sig själv.
Den har ju ringar!
2017-01-03

  Kjell Åhsberg
Fint om en viktig händelse.
2017-01-03

  Njord
Vacker kärleksdikt med mycket känsla!
2017-01-03

  Eva Helene VIP
Mjukt och kärleksfullt!
2017-01-03

  Anya VIP
Tycker om hur ringarna knyter ihop texten. fint om kärleken.
2017-01-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ring ett ting
som visar bevisar
kärlek åt två håll
inte för just den
spelar mest roll
men en koll ändå
för en då, att en
viss, för en spelar
alltid störst: ROLL!
*****************
2017-01-03

  Fem hjärtan VIP
Romantiskt och ljuvligt vacker!
2017-01-02

  Maria Sundelin VIP
Fint
2017-01-02

    ej medlem längre
Vacker dikt
2017-01-02

  Eva Langrath VIP
Vackert
2017-01-02

  Blomma-Stjärna VIP
romantik så glittrande och fin
2017-01-02

  M.Eta
Vacker text om en lycklig händelse!
2017-01-02

  Niliboy
Hur gör man om man har tappat ringen den fina å går utan?
2017-01-02

  Anoo Niskanen VIP
Stämningsfullt och vackert.
2017-01-02

    ej medlem längre
Du skriver om kärleken så att det känns i alla sinnen att läsa.
2017-01-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO