Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2009-2006 Tack till poeten Helga Härle.


Oktoberdikter i urval 2016-2006 Del I

Någon går vilse

i skogarnas djup - men

hunden hittar hem


Den tidiga hösten
i Hälsingland, sköljs ned

med källans vatten


Lapphunden lapar
regnvatten - slickar
sommarterassen

 

Löv löv löv löv löv
löv löv löv löv löv löv löv
löv löv löv löv löv

 

Regnblänkta blad
under gatlyktans strålar

speglar i mörkret

 

Han lärde sig 
stänga av infobruset

njuta det ohörbara


Gummisjälen töjde
sig åt alla håll - men

samlade sig till slut

 

Idésprutan var
beatgenerationens svar

på det kalla kriget


Förstoringsglaset
över orden visar på

ett ljudmysterium


När han äntligen
nådde målet för sin strävan

uppstod förvirring

 

 

Lövblåsningskriget
har brakat loss på gården 

hit med hörselskydd 


Vad gör man egentligen 
när man ska vända sig om 

anspänning inför 
utspel i en inspelning 

tomhet efteråt 


Hennes dikter 
rinner ur tystnaden 

i öppnade rum 

 

Pensionären 
såg fram emot ett nytt liv 

utan repriser 

driver på livet 
utan att överdriva 
framåt i nuet 

 

Släckta nattåg 
slamrar och återvänder 
till stadens drömmar 

på håll hörs dånet 
kulminera i fraser
orden bryter strand 

 

Lyssnar av stegen 
gör den blinde innan han 
bestiger berget 


En ensam fluga 
gungade på ett grässtrå 

förstod sin värld 

 

Gråmolnen lindar 
månens brända aura 

foster i natten

 

Ovan solnedgången 
innan mörkret faller
vandrar i väster mot norr 

bläckplumpssvarta 
stjärntecken 

trollkaravan av moln 
i upplösta former 

 

Fullmånen möter
flyende sensommarmoln

snabbspolad himmel

 

 

 




Bunden vers av Fredrik P. VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-06 18:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP