Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du satte upp post-it lappar på din vägg

Du satte upp post-it lappar på din vägg
För att kunna leva i en bok
Kunna vända blad
Utan att vara rädd
Men trots att du bytt rum så var det samma säng
Och väggarna stampade fortfarande mot din panna
I ditt huvud ekade fortfarande gamla ord
Någon lagt i en låda på vinden

Du satte upp post-it lappar på din vägg
För att inte glömma det du glömt
Och du skrev
"Varför tror du fåglar gråter,
när de flyger över berget?"
Tänk på alla ord du glömt
Och minns dess drömmar
För ord drömmer drömmar tankar tänker
Och minns det minnet inte mins

Du satte upp post-it lappar på din vägg
Och sade till dig själv
"Det är ett konstprojekt"
Lite magstarkt för någon som tappar tron på skönhet
Varje gång en saga dör
Det sprang dikter över din vägg
Och du önskade att du kunde fånga alla
Men dikter är flyktiga likt ögonblick
Så se till att förföra dem snabbt

Du satte upp post-it lappar på din vägg
Utan att veta varför
Stjärnor faller som tårar faller
Vågorna kluckade mot din vägg
Och på golvet flöt det pappersbåtar
Som inte skämdes för att säga
"Det är inte ditt fel att musiken tystnat,
Du rår inte för att ljuset flämtar,
För det är inte du som styr,
Hur fåglar flyger"




Fri vers (Modernistisk dikt) av Missbruksbarn
Läst 414 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-01-05 11:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Missbruksbarn