Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VARDAG PÅ 50-TALET

Hon ligger på sängen Sara, har ont efter tandläkarbesöket.
Hör att hennes mamma nynnar i köket, de spelar Evert Taubes sjösalavals.
Kaffedoften ligger tung i luften, skrammel av kaffekoppar och fat.
Det ringer på dörren, hon hör att mamma pratar lågt med någon.
Men vem?
Det var gammelmormor som kom hon bor bara nästgårds.
Hon tittar in till tösen som hon säger, frågar om det gjorde ont
att dra tanden??
Hon går in till mamma och sätter sig på kökssoffan med sin strumpstickning.
Den har hon alltid med sig.
Kan du dricka kaffe Sara frågar mamma? Nej, men jag kommer och sitter med vid bordet ändå svarar Sara.
Pappa kommer in, han har varit ute i potatislandet och hackat upp några kok.
Han sjunger alltid när han tvättar sina händer, tänker Sara.
Alltid samma sång "koka gröt och bränna vid den,
det gör man jämt när man är kär".
Han kommer alltid in i köket när han torkar sina händer.
Så sitter alla fyra vid kaffebordet, mamma har stekt bullskivor i smör
sedan rullat dessa i strösocker.
Ja du Sara, tur att du dragit ut den onda tanden säger pappa.
Ja men det gjorde ont och nu kan jag inte äta dessa goda bullskivor.
Gammelmormor skrattar och mamma också. Mamma säger det blir fler kaffestunder ska du se.




Prosa (Kortnovell) av Ezmeralda VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-01-06 13:24



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Då la sig lugnet
över by och stad
och man kunde
till och med dag
efter dag efter
dag utan avbrott
vara glad!
2017-01-06

  Larz Gustafsson VIP
Nu var jag inte med om femtiotalet.
Men jag minns sextiotalet. En tryggare, gladare tid.
2017-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP