Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Då rister jätten, då svöljer han hela folk'! press Play


Medelklassens heliga sömn får inte störas


Herr T tycker det är tråkigt med
sanningen enkom för att det inte passar herr Ts
illusoriska ide om verkligheten.
nu kostar det människoliv sedan de
stolta fånarna lyfte ut 140 milliarder
ur det gensamma.
nu trampas manegen upp för
privata socialförsäkringar
och jag är tämligen säker på att
herr T kan affordera en dyl.
annars kan ju herr T vidtala sin
nöd för dottern, var inte orolig
herr T det ska nog ordna sig.

Emellertid skulle skolbarnen kunna dricka vatten skollunchen!
jag vill inte betala snorungarnas mjölk längre.
Ska det drickas mjölk ska den betalas exakt
så tilltalar samhället mig
Jag säger TA HIT PENGARNA,TJUVAR!
Jag har betalt skatt sedan 1979 och gör så,
som fattigpensionär 8% högre än alla
och det blir nog inga jordgubbar i år heller.
Många av er med småbarbarn
har inte ens betalat tillbaka
era barnbidrafg.
-Det har jag och
idag utan middag betalar jag
den goa mjölken,
jag missunnar dem icke
den MEN må ha att äta
också!


Men smaska på han herr T,
Reinfeldtsmaximen råder:
ta pengarna och stick om du kan,
ni andra FÅR gilla läget...


jävla värld


Er bubbla spricker en vacker dag och ni kommer inte fatta
var all bitterhet kommer ifrån.

Min mage.

*

©2017jimrsbjörklund





Fri vers (Prosapoesi) av jimrsbjorklund
Läst 434 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-09 09:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jimrsbjorklund
jimrsbjorklund