Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

längtansröd är känslan






skyndar över saltishala



gatustenar, skyndar genom



vintern: som jag känner dessa



gator, detta mörker; över



hamnbåtarnas krogar blinkar



julens glömda sken



 



(längtansröd är känslan,



kärlekskysst och mer, bultar



genom blodet)



 



torget övergår i gata, stora



båtar gör sig klara, tutar,



brölar, kalla flingor



ensamma i kylan, grå



är världen och till höger



parken, kyrkan, skolan



 



En aning ifrån fjärran –



som ett fruset löfte: eller



rödkindad, lik kyssen; andra



dofter som av saffran,



brandgula, skälmskt



ockralockande och mjuka



 



men vemodsblå är timmen, solens



nedgång likaså. Sagan mystisk,



såsom frågan, rosendoft,



lavendel, jasmin, apelsin;



över havets kyla



kyssen, din och min



i drömmars evighet








Fri vers av Mia Bergenheim
Läst 233 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-15 19:48



Bookmark and Share


  Änglaögon
Vackert och en aning mystisk.
2017-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim