Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ännu så länge

 

 

 

snöförstärkta solstrålar

leker och bländar

i gäckande kontraster

ensligheten

kommer först om natten

dom knäppta händernas förtröstan

till trots

så finns du endast

inom räckhåll

för mina drömmar

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Per Rydberg
Läst 306 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-18 11:02



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Ja - Mycket genuin och genomarbetad känsla ! - fäster mig vid strofen "ensligheten/ kommer först om natten"
Märkligt - Jag lever så gott som helt isolerad här i en hyrd "katastrofetta" sedan några år. Ensam, men ändå inte? Som om jag var omgiven av goda varelser (Gud) Ja - jag tycker mig förnimma Guds immanens (inneboende) också i mitt hjärta och omkring mig - som att bli barn på nytt och känna en outsäglig trygghet. Ja, har ju levt (en del) av mitt liv i olika former av församlings gemenskap, som ändå verkade helt tillgjord och konstlagd ofta. Nu upplever jag en djup och innerlig gemenskap som helt ensam och drabbad av kroniska sjukdomar som gör allting så jättesvårt och smärtsamt. Nu får du bara försöka ha överseende med min öppenhet - Jag skriver alltid rakt ur hjärtat vad som kommer ut därifrån - Utan någon tanke på att försöka "omvända" någon - Usch Nej !
2017-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg