Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lång het sommar

Du är hundra mil bort
den järnnatten ner mot noll
dans på midsommarens loge
har inte full kontroll
jag ringer i telefonen
vill bara höra din ljuva röst
det blir en lång het sommar
långt från själslig tröst

Du är hundra mil från här
i sommarens start
solen bränner gryningen
vi träffas nog snart
jag vill kyssa sorgerna
en sommar lång och het
kärleken får sig en törn
kanhända ödet vet

Hundra mil från verkligheten
långt bort och där är du
jag saknar din tillgivenhet
och den längtan den är nu
melankolin står som istappar
de dagar då allt är kallt
det blir en lång het sommar
och det är faktiskt allt

Du är hundra mil ifrån mig
och saknaden är stor
tröstens ord på verandan
och det är där som oron bor
det är en lång het sommar
när himmelen andas grå
jag når aldrig till toppen
men det är dig jag väntar på

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 490 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-01-23 20:14



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Bra skaldat om längtan
2017-01-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ljusa tankar
beskrivs drivs
tunga tankar
även givs, ett
mönster fås som
om det stås vid
detta öppna
fönster än...
Oj, oj Min Vän!


2017-01-25

  ResenärGenomLivet VIP
Berörande saknad...
2017-01-24

    ej medlem längre
En stark text med mycket känsla i.
2017-01-24

  Marianne Räf
En lite annorlunda Uljo..
Väldigt fin !
2017-01-23

  aol
Toppen toppen så svår att nå men toppen är ju toppen ändå, men det är dej jag väntarpå , längtan väntan en dikt som går till hjärtat.
2017-01-23

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Fint diktat.Behövs lite sommartankar i
januari. TBG.
2017-01-23

    ej medlem längre
Vacker text och bild! Mycket fint innehåll!!
2017-01-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO